Goede Doelen

Hieronder een overzicht van alle gerealiseerde goede doelen in de afgelopen jaren;

Donatie aan Speeltuin Kindervreugd

Voor de aanschaf van rubberen matten heeft ZON € 500,= geschonken aan de speeltuin. Met deze rubberen matten kunnen zij een nieuw parcours aanleggen.

Kerstdiner

Kerstmaaltijden aangeboden door ZON en Ongedwongen. ZON wil iets betekenen voor de mensen die alleen zijn met de kerst of die iets minder te besteden hebben. Samen met Ongedwongen eten & drinken in de Roggestraat hebben we 150 keer een 3 gangen menu aangeboden, die mensen op kerstavond hebben opgehaald. Ruud Wijlhuizen, de eigenaar van Ongedwongen heeft dit met zijn team mogelijk gemaakt en dat was bijzonder. Er is super hard gewekt om dit mogelijk te maken door een ondernemer met een sociaal hart. We zijn van plan om deze actie ieder jaar te ondersteunen.

Sinterklaasactie

De Sinterklaasactie is geïnitieerd door actieve Doesburgers. Samen hebben ze bedacht dat ieder kind een cadeau moet krijgen van de Sint. Samen met hulp Sinterklazen hebben ze geld ingezameld. In het totaal zijn er 45 zakken met cadeaus uitgedeeld voor kinderen van gezinnen die worden ondersteund door de Voedselbank of Stichting Leergeld. Er zijn heel veel warme reacties gekomen op deze spontane Sinterklaasactie in Coronatijden. Zon heeft 10 kinderen “geadopteerd” en nog een schenking gedaan voor cadeaupapier en wat lekkers. In het totaal hebben 93 kinderen cadeaus mogen ontvangen van de vele vrijwilligers. Een mooie warme actie; een cadeau voor ieder kind.

Gift  aan de schilders school: 
Schilderscursus voor kinderen uit de wijk; Zuidelijk Molenveld, in de zomervakantie met elkaar werken aan een mooi schilderij. Met elkaar voor de buurt. 

Gift aan Sportclub Doesburg:
Een bijdrage voor de trainingscursus om te leren omgaan met soms moeilijk gedrag van jeugdigen.

Gift aan 0313
Gelegenheid voor de jongeren om buiten te zitten en elkaar te ontmoeten

Gift aan de 5 mei viering
Ondersteuning van de 5 mei viering op de markt

Gift aan de Doesburgse Basisscholen
Muziekochtend voor alle kinderen